Skriv dit barn op til pasning

Skal du have dit barn passet, tilbyder vi pladser i dagpleje, småbørnsgruppe eller børnehave. Til børn i skolealderen tilbyder vi SFO. Der findes også private dagtilbud.

Vi bruger et digitalt pladsanvisningssystem. Her kan du få et overblik over kommunens dagtilbud og du skal selv ansøge om en plads i den institution, du ønsker.

Kommunal dagpleje

Dagplejen er et tilbud til børn i alderen 6 mdr. til 2 år og 9 måneder. I dagplejen passes dit barn sammen med 3 til 4 andre børn i dagplejerens eget hjem. Åbningstiden er 48 timer pr. uge. Det enkelte dagplejehjem har fast åbningstid.

Der findes to pladstyper: fuldtidspladser op til 48 timer/uge og deltidspladser op til 32 timer/uge. Se mere på dagplejens hjemmeside.

Anvisning af plads

Når dagplejekontoret har en plads til dit barn, kontakter de dig så hurtigt som muligt. Du kan herefter besøge dagplejehjemmet og hilse på dagplejeren. Når dagplejekontoret har modtaget bekræftelse på, at du tager imod den anviste plads, aftales et kontaktmøde hos dagplejeren, hvor du deltager sammen med dit barn, dagplejeren og dagplejepædagogen.

Småbørnsgrupper og børnehaver

Småbørnsgrupper er et tilbud til børn i alderen 6 mdr. til 2 år 9 måneder. Småbørnsgrupperne er en integreret del af følgende børnehaver: Nordmors Børnegård, Sydmors Børnehus, Øster Jølby Børnehus, M.C. Holms Børnehus samt Børnehuset Majgården.

I de kommunale børnehaver passes dit barn af pædagoger og medhjælpere. Åbningstiderne i børnehaverne er min. 51,5 timer pr. uge. Det er bestyrelsen for den enkelte børnehave, der fastsætter åbningstiden. Der findes alene fuldtidspladser i børnehaverne.

Se mere om småbørnsgrupperne og børnehaverne i menuen.

Anvisning af plads

Når du har søgt om plads i en børnehave/småbørnsgruppe, kontakter pladsanvisningen dig med et tilbud om en børnehaveplads eller en plads i småbørnsgruppen. Daginstitutionen vil herefter kontakte jer. Daginstitutionerne har forskellige procedurer for modtagelse af nye børn.

Puljeordninger og privatinstitutioner

Puljeordninger og privatinstitutioner har en driftsaftale med kommunen. Inden for rammerne af driftsaftalen fastsætter de selv åbningstider, samt hvilke pladstyper der tilbydes. Der henvises til informationsmateriale fra de enkelte ordninger.

Du kan ikke skrive dit barn op til puljeordninger og privatinstitutioner gennem Morsø Kommune. Kontakt den ordning/institution, du ønsker at indskrive og indmelde dit barn i.

Takster

Takster for børnepasning i 2016