Danmarks Vildeste Kommune

Morsø Kommune er med i dysten om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Med kampagnen ”Sammen om et VILDERE Danmark”, skal en kommunekonkurrence være med til at gøre Danmark VILDERE til fordel for natur og biodiversitet.I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet, der består af miljøministeren selv, Morten DD og Frank Erichsen (Bonderøven), den vildeste kommune. Det vil sige kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Morsø Kommune er med!

Du kan læse mere om konkurrencen på Miljøstyrelsens hjemmeside. Følg med i hvordan du bliver en del af konkurrencen her på siden.

Stor interesse

Vi oplever en meget stor interesse fra haveejere, grundejerforeninger, lokale borgersammenslutninger, forsyningen, højskolerne, boligforeninger og små og store virksomheder. Fælles for alle er, at de kontakter os, for at bidrage med det, de nu kan – og for at få råd og vejledning. Alle vil gerne gøre en positiv forskel for biodiversiteten.

Hvad gør vi?

Vi vil blandt andet undersøge, om der er kommunale arealer, der kunne blive vildere til glæde for både natur og mennesker.
Her på siden vil der løbende kunne ses projekter efterhånden som de udvikles.

Hvad kan du selv gøre?

Mange organisationer og kommuner har allerede lavet materiale om, hvad der kan gøres - se her et eksempel fra Fredericia.
Du kan også hente inspiration i DR tv-programmerne

Til landbruget er der et godt materiale fra SEGES

Dit projekt kan tælle med

Vil du gerne have dit projekt med, så det tæller med i konkurrencen, så skriv til teknikogmiljo@morsoe.dk