Tiltag til at forebygge coronasmitte

Her samler vi de tiltag, som kan være med til at minimere risiko for smitte på Mors.
(opdateret 12/01)

✔️ Lokale corona-tal.

Oversigten opdateres hver mandag og torsdag. Se oversigten over lokale coronatal her

✔️ Besøgsforbud på plejehjem og Morsø Afklaringscenter

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet påbud om, at der udstedes et midlertidigt forbud mod besøgendes adgang på plejehjem i Morsø Kommune og på Morsø Afklaringscenter. Se mere via dette link. (opdateret 15/12)

✔️ En del arbejder hjemme

I alle de jobfunktioner, hvor det er muligt og hensigtsmæssigt, arbejder vores medarbejdere hjemmefra.
Der er ikke tale om en nedlukning, som vi oplevede tilbage i marts. Der vil derfor stadig være medarbejdere fysisk tilstede i de funktioner, hvor der ikke lovmæssig eller reel mulighed for at løse opgaverne på anden måde end ved fysisk fremmøde.

Det er vigtigt at understrege, at alle vil være i fuldt arbejde. Telefoner og mails vil blive besvaret mv., uagtet om der arbejdes hjemmefra eller fra vanlige arbejdspladser. Så tag fat i os, som I plejer 👍

✔️ Midlertidigt lukket for personligt fremmøde i Borgerservice

Baggrunden er de skærpede restriktioner for at minimere corona-smitte - og gælder indtil videre frem til den 17. januar 2021
Du kan kontakte borgerservice på tlf. 9970 7000, hvis din henvendelse er kritisk, vedrører NemID, udlevering af mundbind eller kørekort.

✔️ Midlertidigt lukket for personligt fremmøde i Jobcenter Mors

Baggrunden er de skærpede restriktioner for at minimere corona-smitte - og gælder indtil videre frem til den 17. januar 2021

Du kan fortsat kontakte os på vores hovednumre: Jobcenter Mors tlf.: 9970 7287 eller Virksomhedsservice tlf.: 9970 7233

✔️ Møder afvikles primært virtuelt

Udgangspunktet er, at alle møder, der kan og hvor det giver mening, skal være virtuelle. Enkelte møder aflyses, hvis de ikke er af hastende karakter og/eller hvis det ikke er muligt at afholde virtuelt.

Der kan være undtagelser, hvis særlige omstændigheder tilsiger dette. Afholdes et møde fysisk skal det afvikles under sundhedsmyndighedernes retningslinjer – med afstand, afspritning og vask af hænder 👈

✔️ Skoleområdet påvirket 

 • Elever og studerende som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning
 • Fritidstilbuddene i Morsø Ungdomsskole vil være lukket. Undtaget er dog det allerede pågående opsøgende arbejde, der er rettet mod sårbare unge og SSP-funktionen.
 • Mulighed for nødpasning - så alle elever fra 0.-4. klasse nu kan komme i nødpasning. Det gælder nu også for de elever, der er fyldt 10 år. Se mere via skolens hjemmeside eller Aula.

✔️ Kultur og Fritid påvirket

 • Morsø Folkebibliotek midlertidigt helt lukket ned (05/01)
  • Man kan ikke foretage reserveringer eller bestillinger til afhentning på biblioteket. Vi bringer heller ikke ud.
  • Man kan ikke aflevere sine materialer
  • Man får heller IKKE gebyrer i hele nedlukningsperioden
  • Generelt opfordrer vi til at folk beholder deres materialer hjemme til vi åbner igen.
  • Vi anbefaler i stedet at man benytter bibliotekets onlinetilbud: Bl.a. E-reolen og Filmstriben. 

 • Alle lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, skal holdes lukket for offentligheden.

✔️ Genbrugsbutikken er lukket

Genbrugsbutikken er desværre midlertidigt lukket pga. coronarestriktioner. Vi forventer, at åbne igen onsdag d. 20. januar.
 

✔️ Aflysning af sociale arrangementer

Alle sociale arrangementer på arbejdspladserne i kommunen aflyses. Dette gælder også på institutioner, fx skal lejrskoler aflyses 😞

✔️ Har du ikke mulighed for at isolere dig - kan vi hjælpe

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer via dette link

✔️ Bliv testet for coronavirus på Mors

Hvis I ikke har symptomer - kan I blive testet for coronavirus, på den tidligere Frøslev Skole, Elsøvej 240, Frøslev, 7900 Nykøbing Mors.
Det foregår hverdag fredag fra kl. 9-17

Du skal selv bestille tid på www.coronaprover.dk
HUSK at medbringe Sundhedskort, brug maske og hold afstand, når du står i kø.

✔️ Bestil tid på www.coronaprover.dk.

Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.