DM i Østersåbning og Champagnesabling

Lørdag den 14. oktober er 18 deltagere klar til at dyste om de to titler som danmarksmester i østersåbning og danmarksmester i champagnesabling. I år kan de besøgende lørdag formiddag nyde en champagnebrunch samtidig med de indledende runder i DM.

Det er ottende gang, at Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors afholder Østers- og Muslingepremiere i et stort telt på Pakhustorvet ved havnen. For anden gang er Nykøbing samtidig værtsby for det officielle DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling, som arrangeres af henholdsvis Danmarks Kokkeforening og Tjenerforeningen.

DM i Østersåbning og Champagnesabling

DM i Østersåbning og Champagnesabling er med til at give dagen masser af show og underholdning. De indledende runder starter kl. 10 og finalerne starter kl. 15. Østers- og Muslingepremieren, som fejrer sæsonstarten på østers- og muslingefiskeriet, er i det samme telt fra kl. 13. Her kan de besøgende smage østers og muslinger, som er tilberedt af syv gourmetkokke.
- Jeg ser frem til, at vi igen er værtsby for DM sammen med vores Østers- og Muslingepremiere. Der er lagt op til en tæt konkurrence med masser af underholdning og god stemning i teltet. De to regerende danmarksmestre er klar til at forsvare titlen igen i år. Jeg håber, at rigtigt mange kommer forbi teltet – alle er velkomne. I år tilbyder vi som noget nyt champagnebrunch lørdag formiddag. De besøgende kan opleve de indledende runder i champagnesabling samtidig med, at de nyder en brunch med nysablet champagne, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Danmarksmesteren i Champagnesabling blev sidste år Johan Brodersen fra Hotel Royal i Århus. Det er en vinder med lokale rødder, da Johan er opvokset i Sundby på Mors. I østersåbning blev danmarksmesteren Jesper Mølgård Knudsen, som til dagligt er køkkenchef ved LEGO i Billund. Jesper deltog her i september i VM i Østersåbning i den irske by Galway, hvor han fik en flot sjetteplads. Jesper har vundet DM i Østersåbning fem gange og VM i 2013.

- Det handler ikke kun om at få den hurtigste tid, når deltagerne dystre om titlen som danmarksmester. I østersåbning skal deltagerne åbne 30 østers og der gives for eksempel strafpoint, hvis der er østers med blod, skal eller kødet er skåret. Det går rigtigt stærk, når de åbner østers. Men det skal gøres ordentligt, siger Anders Heegaard, som er koordinator på DM for Danmarks Kokkeforening og Tjenerforeningen, og fortsætter:
- I champagnesablingen handler det selvfølgelig om den perfekte sabling og tiden. Men også hvordan deltagerne skænker i glassene ensartet – de må kun skænke en gang i hvert glas og helst ikke spilde. 

Champagnebrunch

Lørdag formiddag får de besøgende mulighed for at nyde en champagnebrunch i festteltet med første parket til de indledende sablinger til DM i Champagnesabling. Champagnebrunch tilberedes af gourmetkok Jens-Peter Skov og hans team fra Sallingsund Færgekro, som også er klar med delikatesser med østers og muslinger, når premieren går i gang kl. 13.

Champagnebrunch og de indledende runder i DM og starter kl. 10 lørdag den 14. oktober. Billetter til champagnebrunch kan bestilles ved Morsø Turistbureau.

Til champagnebrunch vil der blive serveret en tallerken med:

  • Rose af røget laks med krydderurtecreme og salat
  • Serranoskinke med melon
  • Lun omelet med skinke
  • Thise-ost og bær
  • Græsk yoghurt i glas med hjemmelavet drys

På bordet vil der være en kurv med diverse brødspecialiteter og mini-wienerbrød, hjemmelavet marmelade, smør, nutella og honning. Desuden vil der være kaffe, te, juice og nysablet Champagne fra Louis Roederer ”Brut Premier".

Champagnebrunch til 195 kr. pr. person skal forudbestilles ved Morsø Turistbureau www.visitmors.dk

Programmet

Se hele programmet for Østers- og Muslingepremieren på skaldyrshovedstad.dk

 

Presseinfo udsendt den 3. oktober