Hvordan har du det?

2.500 borgere i Morsø Kommune er blevet spurgt om, hvordan de har det, som led i en landsdækkende undersøgelse af borgernes trivsel, sundhed og sygdom. Resultaterne er med til at udstikke kursen for kommunens sundhedstilbud.

Flest rygere på Mors

Det er tredje gang, at landets regioner og kommuner laver denne storstilede spørgeskemaundersøgelse, som finder sted hvert fjerde år. Resultater bruges til at planlægge sundhedsindsatsen ud fra de tendenser og behov, undersøgelsen viser.

Sundhedsprofilen fra 2013 viste bl.a., at Morsø Kommune havde flest rygere i Region Nordjylland. Derfor blev der lavet en særlig indsats for at nedbringe antallet af rygere.

Mulighed for at vinde supergavekort

Undersøgelsen afhænger i stor grad af, at så mange borgere som muligt svarer på spørgeskemaet.  Derfor har man også mulighed for at vinde flotte præmier i form af gavekort. Hovedpræmien er et supergavekort på 6.000 kr., hvilket skal være med til at fremme deltagelsen, da det har stor betydning for undersøgelsens resultater, at svarprocenten er høj.

Tilfældig udvalgt

De 2.500 borgere i Morsø Kommune er tilfældigt udvalgt i alderen 16 år og opefter. Borgerne kan svare via et link i deres e-Boks eller elektronisk ved hjælp af personlige koder, der udsendes sammen med invitationen til deltagelse i undersøgelsen. Endeligt er der også mulighed for at indsende spørgeskemaet med brev.

37.600 borgere fra Region Nordjylland adspurgt

Region Nordjylland står i samarbejde med de 11 nordjyske kommuner for spørgeskemaundersøgelsen i Nordjylland. Samlet set får 37.600 nordjyske borgere mulighed for at svare på, hvordan det går. Spørgeskemaet indeholder 77 spørgsmål om borgerens sundhedstilstand – lige fra mad- og motionsvaner, sygdom, trivsel og tryghed til oplevelsen af lokalsamfundets tilbud og muligheder.

Resultaterne af undersøgelsen i Nordjylland og resten af landet er klar i marts 2018. Se mere om undersøgelsen på Region Nordjyllands hjemmeside www.rn.dk/sundhedsprofil.