Fællesskaber og fremtidens energiformer

Thy-Mors Energi og Morsø Kommune ønsker at støtte den gode udvikling i landsbyerne i retning af at anvende mere vedvarende energi og understøtte livet i landdistrikterne. Så kom til Kickoff-møde den 23. oktober kl. 19 med spændende oplægsholdere.

Projektet giver ny viden om grøn omstilling, bringer inspiration og den nødvendige viden til at gå i gang med grønne projekter i lokale fællesskaber.

Thy-Mors Energi og Morsø Kommune ønsker at støtte den gode udvikling i landsbyerne i retning af at anvende mere vedvarende energi og understøtte livet i landdistrikterne. Projektet giver ny viden om grøn omstilling,
give inspiration og den nødvendige viden til at gå i gang med grønne projekter i lokale fællesskaber.

Kickoff mødet tirsdag den 23. oktober kl. 19 hos Thy-Mors Energi,Elsøvej 107, 7900 Nykøbing Mors  -  igangsætter projektet med spændende oplægsholdere som Søren Hermansen, Samsø Energiakademi, og Preben Birr-Pedersen, House of Energy, som fortæller om fællesskaber og fremtidens energiformer.

Herudover vil Lars Peter Christiansen, Admin. Direktør Thy-Mors Energi og Arne Kirk, Direktør Teknik og Miljø, Morsø Kommune kommer med deres input som lokale aktører.

Herefter inviteres til borgermøder i henholdsvis:

  • Midtmors Sports- og Fritidscenter, Poulsen Dalsvej 12, 7950 Erslev den 20. november kl.18 og
  • Sydmors Fritidscenter, Smedebjergevej 45 A, 7980 Vils den 26. november kl. 18.

På disse workshops fokuseres på landsbyernes fællesskaber, som driver for hvordan landsbyerne fremadrettet kan udvikle sig indenfor 4 temaer:

  • Mobilitet
  • Vedvarende energi og ressourceanvendelse
  • Energirenovering og indkøbsfællesskaber
  • Deleøkonomi

Samtidig kan landsbyerne konkurrere om at vinde priser for de bedste ideer indenfor fællesskaber og grøn omstilling. Som inspiration for andre landsbyer til også at gå i gang, samles alle ideer i et idekatalog og ses efterfølgende på kommunens hjemmeside.