Massiv interesse for Mors på karrieremesse

Spændende lokale karrieremuligheder tiltrak mange studerende på årets store karrieremesse i Aalborg, hvor mere end 100 studerende efterfølgende har ønsket at modtage nyheder omkring karrieremuligheder på Mors.

- Vi er meget tilfredse med den massive interesse på vores stand. I perioder stod folk i kø for at høre mere om lokale karrieremuligheder. Især BILAs og SKOVs innovative og globale tilgang tiltrak mange ingeniører og programmører til standen, fortæller Per Søndergaard, som er direktør for Morsø Erhvervsråd.

Til dagen var der udarbejdet et katalog af 24 aktuelle projekt- og praktikmuligheder i området fra 12 lokale virksomheder og organisationer, som blev uddelt på messen.

- Kataloget var et godt samtaleemne med de studerende og jobsøgende. Her kunne vi vise aktuelle muligheder og virksomheder, som de måske ikke havde fået øje på, siger Per Søndergaard.


Relevant konkurrence
Til dagen var der udviklet en konkurrence, hvor der udtrækkes otte vindere, som vinder et 2 dages ophold på Mors i forbindelse med Kulturmødet. 132 studerende skrev sig op til konkurrencen.  I løbet af opholdet vil de besøge seks lokale virksomheder og efterfølgende opleve den store mangfoldighed af aktivitet og liv, som følger med Kulturmødet.

- Vi vil forsøge at vise noget af det bedste fra vores lokalområde, og hvis folk både oplever spændende virksomheder og mærker den unikke og medrivende stemning til Kulturmødet, så tror vi på, at de er mere motiverede til at kigge i vores retning, når de søger job, fortæller Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

I løbet af uge 11 bliver de otte vindere udtrukket, og efterfølgende bliver alle deltagere kontaktet for at give dem yderligere information om karrieremuligheder på Mors og omegn.

Godt besøgt messe
Årets besøgstal er endnu ikke offentliggjort, men den umiddelbare vurdering fra standene var, at messen var ligeså godt besøgt som sidste år. Her var der 2.343 besøgende i Aalborg. Messen betegnes som Danmarks største job- og karrieremesse for højtuddannede. Det er en rejsende messe, som afholdes i henholdsvis København, Århus, Odense og Aalborg.