Kys og Kør - trafikkampagne til skolestart

Morsø Kommune kører en kampagne med navnet Kys og Kør fra 12-16 august i forbindelse med skolestart. Det er en venlig påmindelse til forældre om, at vise hensyn når de sætter børnene af ved skolen.

Morsø Kommune vil gerne benytte skolestarten til at minde forældrene om, at afleveringspladsen foran skolerne kun er til korte standsninger – det er vigtigt at huske på, så eleverne kan være sikre i trafikken.

Forældrene i bil bedes bruge den almindelige parkeringsplads, hvis man vil følge sit barn hen til skolen eller vil bruge lang tid på at ønske en god dag og kysse farvel.
Kampagnen skal med et glimt i øjet minde om, at et kys på afleveringspladsen helst ikke skal tage meget mere end tre minutter.
Det lyder måske voldsomt, men der er en god grund til det.

På den måde får man trafikken til at flyde mere, så de børn der selv skal gå ind til skolen, kan gå det sidste stykke vej sikkert – i stedet for hvis forældrene sætter dem af på den almindelige parkeringsplads, og de skal til at gå mellem kørende biler for at komme ind til skolen.

Morsø Kommune håber, at forældrene vil vise hensyn og kun bruge Kys & Kør-zonen til korte afleveringer, så alle kan få en god skolestart og et godt skoleår.