Morsø Kommune er en arbejdsplads med mange jubilæer og muligheder

1. november er der fire medarbejdere, som kan fejre 25 års jubilæum. En af dem er centerchef Niels Pedersen. Gode muligheder for at være en del af udviklingen og gøre en forskel er blandt grundende til, at han forsætter år efter år på arbejdspladsen.

Det er ikke så tit, at der er fire 25 års jubilarer i samme måned på en arbejdsplads. Heller ikke i Morsø Kommune. Så det er noget særligt, når det sker fredag den 1. november. I 2019 er der 23 personer, som har arbejdet for Morsø Kommune i 25 år - og tre som kan fejre 40 års jubilæum. 

En af de fire som har været ansat siden november 1994 er centerchef Niels Pedersen (55).
- Noget af det bedste ved at arbejde i Morsø Kommune er, at man kan træde ind ad døren og blive en del af et hold, og en del af en udvikling med det samme. Det behøver ikke at tage 25 år, fortæller Niels Pedersen om arbejdspladsen, som han kalder rar og spændende..

Vejen til Mors
Han kommer oprindeligt fra Vestsjælland og blev uddannet ingeniør i 1991. Der var stor ledighed dengang i branchen, og han havde vikariater rundt omkring på Sjælland og i København. Hustruen Kirsten er fra Hirtshals, de mødte hinanden i Slagelse. Hun ville gerne tilbage til Jylland, og Niels Pedersen var med på idéen - på en betingelse.
- Jeg sagde til min kone, at jeg ikke ville bo nord for Limfjorden, men ellers var jeg med på at søge til Jylland. Jeg søgte forskellige steder, og fik et rigtig godt indtryk af Morsø Kommune som et sted med hyggelige mennesker og spændende opgaver, da jeg var til jobsamtale. Så da jeg blev tilbudt job sagde jeg ja, siger Niels Pedersen og griner, da han tænker tilbage på kravet til konen.
Hun tilføjer for øvrigt halvt i spøg, at Morsø Kommune er en stor del af familielivet og nærmest bliver set som den anden partner derhjemme, hvor telefonen ofte ringer på alle tidspunkter af døgnet med opgaver. Hun er selv leder på et af kommunens plejecentre, og datteren og de to sønner er flyttet hjemmefra.

25 år med nye opgaver
Niels Pedersen startede i kommunen i en blandet stilling som indsatsleder med brand og som miljøingeniør, der lavede tilsyn på virksomheder og landbrug og spillevand, drikkevand og badevand. I 1996 blev han beredskabsinspektør, i 2007 beredskabschef, og i 2016 blev han afdelingsleder i Teknik og Miljø. Han kan nævne mange grunde til, at det bliver ved med at give god mening at arbejde i Morsø Kommune – selvom han i starten kun havde tænkt sig at være der i nogle år. - Uanset, hvor man er i systemet, bliver der lyttet til de ting, man kommer med, Man har indflydelse og får ansvar. Her er kort sagt god mulighed for at føre sine idéer ud i livet. Et eksempel
er, da jeg som kommunens klima og energikoordinator fik den idé, at vi skulle lave en energimesse. Vi havde nul kroner at gøre det for og alligevel lykkes det at lave messe, hvor der kom 1000 mennesker fra området ni år i træk, siger han og forsætter:
- Jeg oplever også som chef, at folk kommer tilbage, der har arbejdet her før, fordi man finder ud af, at der faktisk ikke er så mange steder, hvor det her ”sammen er vi bedst” fungerer så godt som her. Det gør mig stolt af arbejdspladsen, fordi det viser at tingene fungerer.

Mere end et motto
’Sammen er vi bedst’ er Morsø Kommunens motto, og det er ord, som også betyder meget for centerchefen. - Folk bakker op om ideer, og hele vejen rundt i systemet er både politikere og medarbejdere en vigtig del af at få tingene til at ske. Det er vigtigt, for det gør at det er sjovt at gå på arbejde, når vi bakker hinanden op, uanset hvem der kommer med en god idé. Kulturmødet Mors er også et eksempel på, at vi går ind og bakker op og sammen løfter noget, som i dette tilfælde blev en stor succes, fortæller Niels Pedersen og afslutter.
- Jeg synes stadig, det er rart, sjovt og spændende at gå på arbejde i Morsø Kommune. Der venter masser af potentialer og idéer i skuffen, som vi kan arbejde videre med. Her kan man mærke, at man gør en forskel og er med til at skabe udvikling for virksomheder og borgerne. Det giver mig lyst til at møde om morgenen og forsætte med at arbejde her, lyder det fra Niels Pedersen lige inden, at den travle telefon igen ringer.