Danmarks Skaldyrshovedstad opruster og ansætter direktør

Mors skruer nu op for brandingen som Danmarks Skaldyrshovedstad, og udviklingen af eksisterende og nye events med dannelsen af Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad. Samtidigt udpeges en af landets bedste turistfolk som direktør.

- Limfjorden og skaldyrene er en indgroet del af Mors´ DNA og det var også baggrunden for, at vi for mange år siden tog initiativet til at understøtte markedsføringen af ”Limfjordens Guld” samtidigt med, at vi kunne styrke turismen ved at udvikle en række events, der er vokset markant de senere år, fortæller Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), der bliver bestyrelsesformand i Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad.

Borgmesteren peger på, at den nye konstruktion giver en række muligheder for at få flere partnere med om bord.

- Kulturmødet er et godt eksempel på, at det var nødvendigt med en ny og selvstændig organisation for at få et bredere fundament, og det er også i det lys, at vi har valgt at udskille aktiviteterne ”Østers- & Muslingepremieren” med blandt andet DM i Østersåbning, DM i Champagnesabling samt DM i Østersgastronomi, som vi afvikler i tæt samarbejde med Kokkeforeningen Danmark, i en selvstændig organisation, påpeger Hans Ejner Bertelsen.

Den nye organisering sker helt i tråd med de udviklingsplaner, Morsø Kommune har omkring hele skaldyrsområdet.

- Vi arbejder lige nu med planerne omkring det kommende oplevelsescenter for Østers-turisme, som vi håber at kunne realisere henover de kommende år i takt med, at finansieringen af centret kommer på plads, fortæller Hans Ejner Bertelsen.

Tung turistprofil bliver direktør

Det har været vigtigt for Morsø Kommune at sikre det bedst mulige afsæt for den fortsatte udviklingen af de events, der er med til at brande Mors som Danmarks Skaldyrshovedstad. Derfor har man ønsket at hente en tung profil til at stå i spidsen for projektet.

Valget er faldet på Colin John Seymour Jr., der i 13 år har været turistchef i Varde. Han er et kendt ansigt i den danske fødevare- og turistbranche.

- Min motivation til at søge mod Limfjorden er det nye forenings set-up, som giver muligheden at sætte turbo på eksisterende og nye aktiviteter, der skaber opmærksomhed og interesse for Danmarks Skaldyrshovedstad og Limfjordsskaldyr i ind- og udland. Skaldyr fra Limfjorden er en gudespise og giver os mennesker en himmelsk spiseoplevelse. Jeg ser meget frem til muligheden at styrke Mors' nationale og internationale image, identitet og turisme tiltrækningskraft baseret på kulinariske og naturoplevelser omkring Limfjordsskaldyr. Potentialet for udvikling og fremgang er store og jeg ser frem til at medvirke til realiseringen af disse i et frugtbart og værdiskabende samarbejde med Morsø Kommune, samt lokale, nationale, og internationale aktører, siger Colin John Seymour Jr.

Han tiltræder stillingen som direktør for Danmarks Skaldyrshovedstad den 1. oktober 2020.

Pressemeddelelse udsendt onsdag den 2. september 2020.