Maskinerne er løs i multiparken: brugerne glæder sig til øens nye mødested

Så er arbejdet i fuld gang med at forme næste etape af Morsø Multipark, og forventningerne er store. Tag gerne ud og se området, som er ved at blive forvandlet til et sted med multi-muligheder.

 

En dag ude i fremtiden skal det gerne være et af de mødesteder på Mors, som er fuld af liv og aktivitet.
Lige for tiden sker der også en masse, men det er store maskiner og folk i arbejdstøj og ikke folk med fitnessmaskiner eller fodboldtøj, som står for det.


Etablering af Morsø Multiparks udendørs arena er gået i gang. En udendørs arena, som udover en opvisningsbane til MorsØ FC, også skal give plads til udendørs koncerter, opvisninger, leg, læring og bevægelse.


Et besøg værd
Det kan være en oplevelse for både store og små, at se store planer blive til virkelighed, og i dette tilfælde kan man komme ret tæt på og se arbejdet med multiparkens udendørs arena skride frem. På hverdage i arbejdstiden kører de store maskiner, mens der i weekenderne er mere stille og roligt. Alle er velkomne til at tage ud og kigge nærmere på arbejdet og glæde sig over, at multiparken nu kan gå ind i den næste og meget synlige etape.


Glæde hos de kommende brugere
Glæden er også synlig hos dem, der skal bruge området, når det står færdigt. Thomas Noppenau, formand for fodboldklubben MorsØ FC, har set frem til, at arbejdet med den udendørs arena og opvisningsbane kunne komme i gang. Selvom der først kan spilles fodbold på banen fra midt i 2022, betyder det meget for ham, at man nu kan se, at der sker noget.


- Endelig er vi i gang, og vi glæder os til at være færdige og kunne spille på den nye bane. Det her har vi arbejdet frem imod i et godt stykke tid, men alt godt er værd at vente på, og jeg tror på, at det her bliver rigtig godt ikke bare for os men for hele øen og de mange andre brugere, siger Thomas Noppenau.


Der bliver nemlig rigtig gode og tilgængelige rammer at nyde fodbolden i, og der bliver også mange andre aktiviteter.
En af de ting, som mange også kan få glæde af, bliver kanterne omkring banen. Her vil der blandt andet komme et udendørs cross-gym, hvor man kan dyrke fitness og cross-fit, som instruktør i NIF, Sara Hald, har tænkt sig at gøre, når det efter planen står færdigt næste sommer.


- Det bliver så fedt for os at få mulighed for at træne udendørs, når vejret er til det. Og her vil man også bare kunne gå forbi som privatperson og tage udstyret i brug, når det passer en, fortæller hun.
I området ved multiparken færdes mange skoleelever, og Morsø Multipark er bestemt også med til at gøre uddannelsesområdet mere attraktivt, og det kan bruges i undervisningen, siger skoleleder ved Dueholmskolen, Lars Zedlitz Alberg.


- Med den udendørs arena som en del af vores ”skolegård” får vi større mulighed for at arbejde med bevægelse i undervisningen på de kommende stier og i cross-gym området. Den udendørs arena vil også indfri vores store ønske om, at mere undervisning kan foregå udenfor i læringsrummene omkring banen.


Første gravemaskine-stik
Sidste weekend blev der ryddet træer og bevoksning og tidligere på ugen blev nøglen drejet til de store maskiner, som folkene fra Holms Anlægsgartneri og Thisted Entreprenørforretning blandt andet skal bruge til at lave boldbanen med. På grund af corona-situationen kommer der ikke noget første spadestik for denne del af Morsø Multipark. Men gravemaskinerne har taget det første stik i jorden til det, der i fremtiden forhåbentligt bliver mulighedernes park på Mors – her er alle velkomne og altså også allerede nu til et kig på anlægsarbejdet.

Det skal der ske
- Rydning af beplantning – er udført i weekenden uge 38
- Mulden graves af – arbejdet gik i gang i uge 39
- Arkæologiske forundersøgelser – er foretaget
- Regulering af jord
- Dræning af boldbanen
- Mulden lægges tilbage
- Såning af græs


Tidspunkterne for de forskellige opgaver afhænger af vejret.
Græsset skal også have ca. et år til at vokse og plejes, så det er godt at spille på.
En milepæl er, at banen gerne skal kunne tages i brug i maj 2022.
Cross-gym, stier og tribune forventes at kunne stå klar i sommeren 2021.