Mors Spiser Sammen 23. april - hver for sig - print sangark her

I år må Mors spise sammen hver for sig. Radioen samler os tilgengæld, og her kan I finde de sange, vi vil synge sammen.

Her finder I sangarket, som vi synger fra den 23. april under radioudsendelsen:

Klik her for at se sangark

(Vi synger: Du kom med alt det der var dig, Det haver så nyligen regnet og Du som har tændt millioner af stjerner)

Der opfordres til at lave rigeligt med gullasch og give en portion til mennesker i ens omgangskreds, som kunne trænge til lidt opmuntring.
Tidligere år har øens spisesteder bakket flot op om arrangementet, og selvom det ikke er muligt at tage ud at spise, så ved vi p.t., at spisestederne Sallingsund Færgekro, Gullerup Strand Kro og t´bords vil tilbyde, at der kan købes gullasch som take away (hvis flere spisesteder tilbyder dette så kontakt bmn@morsoe.dk, så I kan komme med på listen her).

------------------------------------

Torsdag i uge 17 har Mors i de seneste år deltaget i den landsdækkende kampagne: Danmark spiser sammen, der arrangeres af Folkebevægelsen mod ensomhed. Det er en uge, hvor der med måltider og fællesskaber sættes fokus på ensomhed og på ensomhedens konsekvenser.
På Mors plejer vi at gøre noget ekstra ud af det. Vi mødes selvfølgelig og er sammen, eksempelvis på Cafe Holmen, T-Bords, Gullerup eller i et lokalt forsamlingshus, men alle andre har også kunnet være med til arrangementet via Radio Limfjord Slager. I år er der meget, der er anderledes. I år spiser Mors sammen – hver for sig - men stadig via Radio Limfjord Slager. Vi spiser selvfølgelig stadig gullasch, og synger med på de samme sange og lytter til aftens talere.


Radioen forbinder os
Rent praktisk sender Radio Limfjord Slager ’Mors Spiser Sammen’ torsdag d. 23. april fra kl. 17.45 til 18.30.

Først er der optakt og sange, hvor det er Højskolen Mors, der synger og spiller for på de sange, vi skal synge.
Kl. 18.00 går årets hovedtaler, borgmester Hans Ejner Bertelsen. Han udtaler om den situation som Mors og resten af verden er i lige nu:
”Coronakrisen rammer os alle, og det er i den grad en opgave, der kun kan løses i fællesskab, og der er vi jo på hjemmebane på Mors. Meget er anderledes, og ensomheden og isolationen er der stadig, så det er rigtig fint, at vi med Mors spiser sammen – hver for sig, kan skabe et lyspunkt i krisens hverdag”.


I år er det også 100 året for ’Genforeningen’, hvor Danmark blev genforenet med Sønderjylland. Derfor er aftenens anden taler formanden for Grænseforeningens, Jørgen Bruun Christensen. I år er det også vigtigere end sjældent set, at vi bevarer håbet og har fokus på den ventede genforening, der kommer, når krisen er forbi.