Kulturmødet og Danmarks Skaldyrshovedstad i nyt stærkt samarbejde

Kulturmødet og Danmarks Skaldyrshovedstad vil sammen skabe mad- og kulturarrangementer i særklasse, hvor vi tager den fantastiske natur og lokale råvarer og tilsætter et skud kultur.

Under overskriften Kultur&Skaldyr præsenterer de sammen 10 stærke og unikke oplevelser på Mors. Tag til sceniske Hanklit med fællessang og naturmad under åbenhimmel. Stævn ud med skonnerten Maja til sømandssange og bliv mæt i overdådige skaldyrsfade fra Steenbergs. I samarbejde med festivalen Ejerslev Dreaming tilbyder vi en sanselig oplevelse med lydbade og mindfull spisning. Kridt danseskoene, når flamencocirkus-karavanen besøger fire landsbyer på Mors med sherry, muslinger og folkefest.

I den stemningsfulde 190 m lange tørrelade i træ i molergraven på Nordmors sætter vi lyd til smag, med et headliner-event, der fusionere lyd og velsmag med en spændende lydkunstner og en Michelin-stjerne kok, som vi glæder os til at løfte sløret for 21. juni. Til efteråret slutter rækken af arrangementer med et jagtarrangement i Legind bjerge med vildt-menu og klassisk hornmusik.

“Det her er et kærlighedsprojekt. Kærlighed til mad. Kærlighed til kultur. Og kærlighed til Mors. Det er en gave at få lov til at præsentere så vidt forskellige arrangementer, hvor vi kobler mad og kultur sammen samtidigt med, at vi bruger de mange fantastiske steder her på Mors”, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang

Også direktør for Skaldyrshovedstaden, Colin John Seymour, glæder sig over samarbejdet.

“Vi ønsker med samarbejdet at sætte Mors for alvor på kortet, gennem at tilbyde en række nyskabende og unikke kulinariske kulturserveringer hvor gæsterne kan opleve hvordan mad & kokkekunst, musik & lyd, natur & landskab, råvarer & proveniens kompileret kan skabe nogle fordybende og helt uforglemmelige oplevelser”, siger Colin John Seymour.Hanklit - mad og musik omkring lejrbålet
Første arrangement er i sceniske rammer på Hanklit tirsdag den 15. juni. De to NaturKøkken-kokke Henrik Houborg og Preben Madsen fra Restaurant Herregårdskælderen er kendte for deres primale og rustikke måltider under åben himmel med rødglødende træ og røg som vigtige ingredienser.

Naturkøkkenet bringer den nordiske natur til restaurantbordene og deler historien om de fantastiske landskaber, have og fjorde, råvarerene kommer fra. NaturKøkkenet byder på en dristig og eventyrlig tilgang til madlavning, og køkkenet er flyttet ud i den danske natur helt tæt på råvarerne.

Fællesskabet omkring den kulinariske oplevelse bliver denne aften krydret med musik rundt om bålet.

Læs hele programmet og køb billetter her www.kulturmoedet.dk