Mors har færrest ledige blandt de nordjyske kommuner

Endnu en gang viser samarbejdet mellem Jobcenter Mors og de lokale virksomheder flotte resultater. Antallet af ledige er nede på 3 procent af arbejdsstyrken i Morsø Kommune, og det tal er det laveste lige nu i Region Nordjylland.

Det er heldigvis ikke kun vejret, der står for solstråle-historier for tiden. Det lokale arbejdsmarked forsætter også med at bringe nyheder at varme sig på. Forleden viste nye tal, at ledigheden er nede på 3 procent i Morsø Kommune. På trods af udfordringerne med coronakrisen er ledigheden forsat med at falde over de seneste måneder.

- Det er noget, vi kan være stolte af lokalt. Vi har mange veldrevne virksomheder, dygtige medarbejdere i jobcentret og mange arbejdsomme borgere i Morsø Kommune. Ros og stor tak til alle jer, der bidrager til, at vi har den laveste ledighed i det nordjyske, siger Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelse- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

Lavere ledighed end sidste år

De nyeste tal for denne uge viser som sagt, at 3 procent af arbejdsstyrken er ledige på Mors, det er lige en tak bedre end i Thy, hvor tallet er 3,2 procent. Gennemsnitstallet for kommunerne i Region Nordjylland er 4,5 procent, og på landsplan er det 4,2 procent.
Det glæder naturligvis også jobcenterchef Jan Pedersen, at Morsø Kommune har førertrøjen blandt de nordjyske kommuner.

- Ledigheden for forsikrede ledige var i maj 2021 noget lavere end niveauet sidste år. Jobcentret kom i maj 2021 ned på 228 ledige imod 430 i maj sidste år. Sidste år var der tale om en meget drastisk stigning på grund af Covid 19-udbruddet, en stigning der heldigvis var meget kortvarig. Virksomhederne efterspørger arbejdskraft og sagsbehandlerne i jobcentret oplyser, at mange forventes at gå i arbejde indenfor de kommende uger, lyder det fra Jan Pedersen. 

Han præciserer, at de 3 procent dækker over flere grupper af jobparate, ikke blot forsikrede ledige.